Kuchnia molekularna

30 August 2016

Dla większości osób kuchnia to po prostu miejsce do przygotowania posiłków. Jednak, kiedy wchodzi tam naukowiec, to widzi laboratorium z mnóstwem substancji, reakcji chemicznych oraz specjalistycznych narzędzi. Z filmu Moniki Aksamit-Koperskiej dowiecie się, jakie można przeprowadzić w niej doświadczenia.

Zagadnienia: kuchnia molekularna, reakcja strącania, żelowanie, aerozol

Dowiedz się więcej: przewodność cieplna, chemia w kuchni, żywność z próbówki, jedzenie z drukarki 3D, kuchnia molekularna.

DOWNLOAD THE STUDY MATERIALS

Materiały o podobnej tematyce

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu. Więcej szczegółów w naszej polityce cookies.