zapis na warsztaty: Mikroorganizmy w służbie człowieka

Jakie drobnoustroje wykorzystujemy do produkcji żywności oraz leków? Jak są one wytwarzane? Poznaj bliżej proces biotechnologiczny produkcji i analizy związków wykorzystywanych w naszym codziennym życiu.
Mikroorganizmy takie jak wiele rodzajów bakterii, drożdże i pleśnie są wykorzystywane w przemyśle biotechnologicznym do wytwarzania różnego rodzaju produktów spożywczych, substancji chemicznych oraz leków.

Uczestnicy warsztatu poznają drobnoustroje (Aspergillus niger, Bacillus subtilis, Lactobacillus spp., Saccharomyces spp.) wykorzystywane w produkcji żywności, suplementów diety (np. witaminy) oraz leków i sposoby ich wytwarzania.
W części praktycznej warsztatu uczestnicy będą analizowali substancje wytwarzane przez mikroorganizmy wydzielane do płynu fermentacyjnego oraz produkowane wewnątrzkomórkowo.

3 grudzień
09:00-12:00
Prowadzący: dr hab. inż. Andrea Baier
Limit miejsc: 10
Lublin - Instytut Nauk Biologicznych Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego

Dziękujemy za zapisanie się na warsztat.

Na Twój adres mailowy zostało wysłane potwierdzenie zapisu.

Koniecznie sprawdź folder SPAM. W przypadku braku potwierdzenia prosimy o kontakt z rekrutacja@adamedsmartup.pl.

Co dalej?

O wyniku rekrutacji poinformujemy Cię mailowo, najpóźniej na dwa tygodnie przed datą planowanego warsztatu.

Wystąpił błąd podczas zapisu. Prosimy skontaktować się poprzez formularz kontaktowy.

Pamiętaj, że organizowane przez nas warsztaty są skierowane do osób w wieku 14-19 lat.

* Pola obowiązkowe

Dlaczego właśnie Ciebie powinniśmy wybrać do udziału w zajęciach (max 50 słów)

Zgłoszenia bez podania argumentacji nie będą brane pod uwagę.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies

Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika. Możesz zrezygnować ze zbierania informacji poprzez pliki cookies, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki - niemniej w takim przypadku nie gwarantujemy poprawnego działania serwisu. Więcej szczegółów w naszej polityce cookies.