zapis na warsztaty: Mikroorganizmy w służbie człowieka
Jakie drobnoustroje wykorzystujemy do produkcji żywności oraz leków? Jak są one wytwarzane? Poznaj bliżej proces biotechnologiczny produkcji i analizy związków wykorzystywanych w naszym codziennym życiu.
Mikroorganizmy takie jak wiele rodzajów bakterii, drożdże i pleśnie są wykorzystywane w przemyśle biotechnologicznym do wytwarzania różnego rodzaju produktów spożywczych, substancji chemicznych oraz leków.
Uczestnicy warsztatu poznają drobnoustroje (Aspergillus niger, Bacillus subtilis, Lactobacillus spp., Saccharomyces spp.) wykorzystywane w produkcji żywności, suplementów diety (np. witaminy) oraz leków i sposoby ich wytwarzania.
W części praktycznej warsztatu uczestnicy będą analizowali substancje wytwarzane przez mikroorganizmy wydzielane do płynu fermentacyjnego oraz produkowane wewnątrzkomórkowo.
Dziękujemy za zapisanie się na warsztat.
Na Twój adres mailowy zostało wysłane potwierdzenie zapisu.
Koniecznie sprawdź folder SPAM. W przypadku braku potwierdzenia prosimy o kontakt z rekrutacja@adamedsmartup.pl.