Kuchnia molekularna

30 sierpnia 2016

Dla większości osób kuchnia to po prostu miejsce do przygotowania posiłków. Jednak, kiedy wchodzi tam naukowiec, to widzi laboratorium z mnóstwem substancji, reakcji chemicznych oraz specjalistycznych narzędzi. Z filmu Moniki Aksamit-Koperskiej dowiecie się, jakie można przeprowadzić w niej doświadczenia.

Zagadnienia: kuchnia molekularna, reakcja strącania, żelowanie, aerozol

Dowiedz się więcej: przewodność cieplna, chemia w kuchni, żywność z próbówki, jedzenie z drukarki 3D, kuchnia molekularna.

POBIERZ MATERIAŁY DO LEKCJI

Materiały o podobnej tematyce

Serwis na swoich stronach www wykorzystuje m.in. pliki cookies

w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Jeśli kontynuujesz przeglądanie naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki, przyjmujemy, że wyrażasz zgodę na użycie tych plików. Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności.